Verslag Leechkamp 2- Skearnetikkers 1 Jeugd

Wedstrijdverslag Leechkamp 2-Skearnetikkers 1 (groene voorjaarscompetitie)

11 mei 2016- Vandaag staat wedstrijdnummer 4 op het schema.
Het vertrouwen groeit gestaag na elke wedstrijd. Helemaal als onze “mannen” horen dat we tegen allemaal meiden moeten vandaag. Stipt half 3 vertrekken we richting Burgum. Onderweg wordt de indeling voor het dubbelspel gemaakt. Thomas met Jorn en Lukas met Wisse. Als echte “mannen”.. geen discussie, gewoon “zo doen we het “. Verder gaat het onderweg voornamelijk over de “ballen” in de nieuwe broeken… We komen aan in Burgum. De zon doet zijn best, het is ruim 25 graden. Het gaat warm worden op de baan. Na een paar minuten inslaan gaan we beginnen. Er zijn 3 banen beschikbaar en volgens traditie moet Wisse even wachten met zijn enkelspel. Ach, Wisse is altijd redelijk snel klaar met het spel (in positieve zin) dus dat komt goed. Jorn is als eerste klaar met zijn enkelspel. Met 2-4 en 0-4 wint hij de eerste wedstrijd. Thomas maakt het net als zijn broer erg spannend. Thomas wint de 2e wedstrijd met een spannende tiebreak na 4-2 en 2-4. Lukas heeft last van de warmte… de ballen gaan niet altijd zoals hij wil. Maar hij herpakt zich elke keer en wint ook met een hele spannende tiebreak na 3-5 en 4-2. De 3e gewonnen wedstrijd is binnen! Ondertussen is Wisse begonnen met zijn wedstrijd. En hij is inderdaad snel klaar! Met 0-4 en 1-4 wint hij de 4e wedstrijd. We staan voor! De “mannen” koelen even af in de kantine. De rode hoofden krijgen langzaamaan weer de normale kleur. Ook krijgen de “mannen” weer praat. Wat extra drinken, een ijsje en de nodige versnaperingen doen wonderen. Ze hebben het ondertussen over hun haar. Het schijnt dat er ook verschillende factors zijn voor gel… Wisse heeft factor 10 en daarmee de sterkste kuif. Als je haar maar goed zit! Terwijl de meiden ogenschijnlijk liever in de kantine blijven hangen roepen de “mannen” dat ze wel weer los willen. De dubbelpartij gaat van start. Thomas en Jorn vliegen er vlot doorheen. Na elke winnende punt tikken ze elkaar aan met een paddenstoel boks… Het wordt 1-4 en 1-4,. De 5e wedstrijd met winst is binnen. Van tennissen hebben de twee “mannen” nog niet genoeg. Het tennismuurtje wordt opgezocht en het spel wordt daar hervat. Lukas en Wisse maken de laatste wedstrijd spannend. In de eerste set geven de meiden nog wat weerstand. Met een spannende tiebreak wordt de eerste set nipt gewonnen. Gelukkig is de 2e set makkelijker. De aa-drink tussendoor doet zijn werk. De 2e set halen we makkelijk binnen met 1-4.
Eindstand 6-0 voor de Skearnetikkers! De “mannen” kregen het niet cadeau vandaag, maar voelen het vertrouwen weer groeien.. Terug naar de auto wordt “We Are the Champions” gezongen en het water spuit als champagne uit de bidons. De “mannen” vragen zich ondertussen af hoe Franeker en de Vliegende bal hebben gespeeld…Als die nu eens niet zo goed hebben gespeeld vandaag… misschien staan we dan wel bovenaan..
We stappen weer in de auto en koersen weer af richting Skearnegoutum.  Onderweg volgt een korte nabeschouwing waarna de onderwerpen alweer uiteen lopen van Obama, Douwe Bob en de koude oorlog… Wat hebben we weer een mooie dag gehad! Volgende week ontmoeten we Franeker. Hopelijk houden we het vertrouwen vast!